Kuinka pelata pokerin perusteita

Jo 1500-luvulla saksalaiset pelasivat huijausta nimeltä “Pochen”.

Myöhemmin siitä kehitettiin ranskalainen versio, nimeltään “Poque”, joka lopulta tuotiin New Orleansiin ja soitti Mississippiä kuljettavat jokiveneet.
1830-luvulla peli kehittyi edelleen ja siitä tuli pokeri.

Sisällissodan aikana määritettiin korttien vetämisestä avain sääntö käden parantamiseksi. Variaatio – Stud Poker – ilmestyi suunnilleen samaan aikaan. Pokeria on satoja versioita, ja peliä pelataan paitsi kotitalouksissa myös lukemattomissa pokerihuoneissa kuuluisilla kasinoilla. Pokeria voi pelata sosiaalisesti penneistä tai otteluista tai ammattimaisesti tuhansista dollareista. Pokerissa on paljon onnea, mutta peli vaatii myös valtavaa taitoa, ja jokainen pelaaja on oman kohtalonsa mestari.

PAKKAUS

Käyttää tavallista 52-korttia, joskus lisäämällä yhden tai kaksi villiä. Pokeri on yksipakkauspeli, mutta nykyään melkein kaikki parhaiden pelaajien pelaamat seurat ja pelit nopeuttavat kahta eriväristä pakettia. Kun yksi pakkaus jaetaan, toinen sekoitetaan ja valmistellaan seuraavaa kauppaa varten. Kahden paketin menettely on seuraava: Kaupan ollessa käynnissä edellinen jälleenmyyjä kerää kaikki kortit jakamastaan ​​paketista, sekoittaa ne ja sijoittaa ne vasemmalle. Kun on aika tehdä seuraava kauppa, sekoitettu kansi siirretään seuraavalle jälleenmyyjälle. Monissa peleissä, joissa käytetään kahta pakettia, vastustajan vasen vastustaja leikkaa paketin oikean vastustajan sijaan.

Klubit vaihtavat kortteja usein ja sallivat kaikkien pelaajien vaatia uusia kortteja milloin tahansa. Kun uudet kortit otetaan käyttöön, molemmat pakkaukset vaihdetaan ja uusien kansien sinetti ja sellofaanipakkaus rikkoutuu kaikkien pelaajien silmistä.

LYHYET ARVOT / pisteytys

Kun pokeria pelataan lukemattomissa muodoissa, pelaaja, joka ymmärtää pokerikäsien arvot ja vedonlyönnin periaatteet, voi pelata ongelmitta minkä tahansa tyyppisessä pokeripelissä. Muutamaa peliversiota lukuun ottamatta pokerikäsi koostuu viidestä kortista. Eri pokerikäsien yhdistelmät luokitellaan viiteen viidestä tyypistä (korkein) tai ei yhtään (alin):
Five of a Kind – Tämä on korkein mahdollinen käsi, ja sitä voi esiintyä vain peleissä, joissa vähintään yksi kortti on villi, kuten jokeri, kaksi yhden silmän jackiä tai neljä deucesia. Esimerkkejä viidestä lajista olisi neljä kymmenää ja yksi jokerimerkki tai kaksi kuningasta ja kolme jokerimerkkiä.
• Suora huuhtelu – Tämä on korkein mahdollinen käsi käytettäessä vain vakiopakettia eikä siinä ole yleismerkkejä. Suora kela koostuu viidestä samanpituisesta kortista, kuten 10, 9, 8, 7, 6 sydämestä. Korkein suora on A, K, Q, J ja 10 yhdelle puvulle, ja tällä yhdistelmällä on erityinen nimi: Royal Flush tai Royal Direct Flush. Tämän käden jakamisen todennäköisyys on yksi lähes 650 000: sta.
• Four of a Kind – Tämä on toiseksi korkein käsi ja asetetaan suoraan suoran puvun alle. Esimerkki on neljä ässää tai neljä 3: ta. Ei ole väliä mikä viides, vertaansa vailla oleva kortti on.
Full House – Tämä värikäs käsi koostuu kolmesta kortista, joissa on yksi ja kaksi muuta korttia, kuten kolme 8s ja kaksi 4s tai kolme ässää ja kaksi 6s.
Flush – Viisi korttia, kaikki samaa maata, mutta eivät kaikki peräkkäin, ovat sopivia. Esimerkiksi Q, 10, 7, 6 ja 2 seuraa.
Suora – Viisi korttia peräkkäin, mutta kaikki eivät ole samanlaisia. Esimerkiksi 9 ♥, 8 ♣, 7 ♠, 6 ♦, 5 ♥.
• Kolme tyyppiä – Tämä yhdistelmä sisältää kolme samanarvoista korttia ja kaksi muuta korttia, joista jokaisella on eri sijainti, kuten kolme pistoketta, seitsemän ja neljä.
• Kaksi paria – Tämä käsi sisältää yhden ja toisen parin sekä kaikki viidennen kortin, joilla on erilainen sijoitus, kuten Q, Q, 7, 7, 4.
• Pari – Tämä läheinen käsi sisältää vain yhden parin ja muilla kolmella kortilla on eri tasot. Esimerkki on 10, 10, K, 4, 3.
• Ei pareja – Tämä hyvin yleinen käsi ei sisällä mitään. Mikään viidestä kortista ei ole pariliitosta eikä kaikki viisi ole samaa maata tai peräkkäisiä kortteja. Kun useammalla kuin yhdellä pelaajalla ei ole paria, kädet sijoitetaan korkeimpaan korttiin, jonka kukin käsi sisältää, niin että ässä-korkea käsi voittaa kuninkaan korkean käden ja niin edelleen.
Kaksi identtistä kättä, lyhyestä lyhyeksi, on sidottu, koska puvuilla ei ole suhteellista paikkaa pokerissa. Tässä tapauksessa pelaajat jakavat potin tasan. Huomaa, että jos kahdella kädellä on sama korkea pari, seuraava korttipaikka määrää voittajan. Esimerkiksi: 9, 9, 7, 4, 2 lyöntiä 9, 9, 5, 3, 2. Samalla tavalla viisi kättä, joilla on identtiset parit, määritetään viidennessä kortissa. Esimerkiksi: Q, Q, 6, 6, J voittaa Q, Q, 6, 6, 10.

Comments are closed.